Cooperació transfronterera

L’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha participat i promogut en els darrers anys diversos projectes de cooperació transfronterera. Entre aquests cal destacar:

El projecte Prospectsaso POCTEFA centrat en la prospectiva transfronterera sanitària i social que es va desenvolupar durant el període 2016-2020. Aquest projecte estava cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

Document de resultats, aprenentatges i coneixements del projecte PROSPECTSASO.

En el marc de la convocatòria de subvencions Eurodistricte l’àrea de Benestar ha promogut els següents projectes:

L’any 2015, l’àrea de Benestar en partenariat amb l’IRTS va elaborar un diagnòstic social transfronterer que es pot consultar en els enllaços següents:

Diagnòstic Social Transfronterer (versió en català)

DIagnostic Social Transfrontalier (version en français)

L’any 2016, l’àrea de Benestar en partenariat amb l’IRTS va dur a terme el projecte “Bones pràctiques en capacitació parental per a famílies en risc d’exclusió social a l’Espai Català Transfronterer”. En el marc de l’intercanvi d’experiències i coneixement realitzat es va elaborar un document final que es pot consultar a través dels següents enllaços:

Document de síntesi (versió en català)

Document du synthèse du travail (version en fançais)

Vídeo resum del projecte

L’any 2017, l’àrea de Benestar va dur a terme el projecte Propostes per a millorar la governança local a l’Espai Català Transfronterer. Intercanvi d’experiències i coneixement en processos de participació ciutadana . Han participant en aquest projecte els ajuntaments d’Argelers-sur-Mer, Arles-sur-Tech, Elne, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala, Vilafant i La Jonquera. En el marc de l’intercanvi d’experiències i coneixement realitzat es va elaborar un document final que es pot consultar a través dels següents enllaços:

Document de síntesi (versió en català)

Document du synthèse du travail (version en fançais)

L’any 2018, l’àrea de Benestar va dur a terme el projecte Xarxa transfronterera de governs locals per la democràcia inclusiva . En el marc del projecte s’ha desenvolupat el Banc de recursos i experiències de participació ciutadana de l’Espai Català Transfronterer i s’ha editat el manual d’eines Activa a la participació! Eines per a dinamitzar el teu municipi.

L’any 2021, l’àrea de Benestar en partenariat amb l’IRTS i Secours Catholique va dur a terme el projecte “Xarxa de treball transfronterera per acollir i acompanyar dones migrades a l’Espai Català Transfronterer”. En el marc d’aquest es va elaborar el Diagnòstic sobre la situació de les dones migrades a l’Espai Català Transfronterer que es pot consultar a través dels següents enllaços:

Diagnòstic (versió en català)

Diagnòstic (versió en francès)

L’any 2023, l’àrea de Benestar en partenariiat amb l’IRTS va dur a terme el projecte “Propostes per a millorar les polítiques d’alfabetització de persones adultes a l’Espai Català Transfronterer. En el marc de l’intercanvi d’experiències i coneixent realitzat es va elaborar un document de síntesi i principals resultats que es pot consultar a través dels següents enllaços:

Document de síntesi (versió en català)

Document du synthèse du travail (version en français)

L’àrea de Benestar du Consell Comarcal de l’Alt Empordà a participé et promu plusieurs projets de coopération transfrontalière ces dernières années.nsfrontalière.

Le projet Prospectsaso_POCTEFA axé sur la prospective transfrontalière et sociale. Ce projet est cofinancé à hauteur de 65% par le Fonds Européen de Développement Régional (FEDER) au travers du Programme Interreg V-A Espagne-France-Andorre (POCTEFA 2014-2020).

Document de résultats, apprentissage et connaissances dur projecte PROSPECTSASO

Dans le cadre de l’appel à subventions de l’Eurodistrict, l’àrea de Benestar del Consell Comarcal a promu les projets suivants:

En 2015, l’àrea de Benestar du Consell Comarcal en partenariat avec IRTS ont conduit la realisation d’un diagnostic social transfrontalier qui peut être consulté sur ces liens:

Diagnòstic Social Transfronterer (versió en català)

DIagnostic Social Transfrontalier (version en français)

En 2016, l’àrea de Benestar du CCAE en partenariat avec l’IRTS a réalisé le projet «Bonnes pratiques dans le travail sur les compétences parentales pour familles en risque d’exclusion sociale dans l’espace catalan transfrontalier». Dans le cadre de l’échange d’expériences et de connaissances, le projet a préparé un document final consultable à travers les liens suivants:

Document du synthèse du travail (version en fançais)

Document de síntesi (versió en català)

Vous pouvez voir la vidéo du projet Eurodistricte 2016 sur ce lien.

En 2017, l’àrea de Benestar du CCAE a réalisé le projet “Améliorer la gouvernance locale dans l’Espace Transfrontalier Catalan. Echange d’expériences et de connaissances sur les processus de participation citoyenne”. Participent à ce projet les municipalités suivants: Argelers-sur-Mer, Arles-sur-Tech, Elne, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala, Vilafant et La Jonquera. Dans le cadre de l’échange d’expériences et de connaissances, le projet a préparé un document final consultable à travers les liens suivants:

Document de síntesi (versió català)

Document du synthèse du travail (version en fançais)

En 2019, l’àrea de Benestar du CCAE a réalisé le projet “Réseau transfrontalier des gouvernements locaux pour une démocraties inclusive”. Dans le cadre de l’échange d’expériences et de connaissances a été développée le Banque de ressources et d’expériences de participation citoyenne et a été conçu le guide La Concerta’ Boîte.

En 2021, l’àrea de Benestar du CCAE en partenariat avec l’IRTS et Secours Catholique a réalisé le projet “Réaseu transfrontalier pour l’acceueil des femmes migrants aus sein de l’Espace Catalan Transfrontalier”. Dans le cadre de ce projet, été élaboré le Diagnostic sur la situation des femmes migrantes dans l’Espace Catalan Transfrontalier:

Diagnòstic (versió en català)

Diagnostic (versió en francès)

En 2023, l’àrea de Benestar du CCAE en partenariat avec l’IRTS a réalisé le projet “Propositions pour améliorer les politiques d’alphabétisation à destination des adultes dans
l’Espace Catalan Transfrontalier. Dans le cadre de l’échange d’expériences et de connaissances, le projet a préparé un document final consultable à travers les liens suivants:

Document de síntesi (versió en català)

Document du synthèse du travail (version en français)

banner_taula-04-04

 

banner_taula-04-04

 

banner_taula-04-04