Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà
El Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà és un document estratègic que estableix els eixos prioritaris de treball i les accions que es porten a terme a la comarca, per millorar les oportunitats i condicions de vida de les persones, reduir les desigualtats socials i reforçar la cohesió social.
El Pla per a la Inclusió es va posar en marxa l’any 2013. El seu objectiu principal és articular l’estratègia per a la inclusió social de la comarca, dissenyant i desplegant accions coproduïdes amb els agents públics, el tercer sector i privats, en base a les necessitats detectades a la diagnosi socioeconòmica de la comarca i els recursos existents.
El Pla incorpora la perspectiva de gènere i promou accions de caràcter preventiu i estratègic per a la inclusió social en totes les etapes vitals per poder garantir la igualtat d’oportunitats, la gestió de la diversitat i la no discriminació de les persones per raó de la seva edat, origen, sexe, orientació sexual, religió o diversitat funcional.
En aquests moments s’està desplegant el Pla d’Actuació 2017-2020 elaborat per l’equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat conjuntament amb els ajuntaments de La Jonquera, l’Escala, Roses, Castelló d’Empúries i Vilafant.
Si voleu conèixer en detall el diagnòstic socioeconòmic de l’Alt Empordà 2017 ho podeu fer en aquest enllaç.
Si voleu conèixer el marc d’intervenció i les línies d’acció prioritàries del Pla d’Actuació 2017-2020 ho podeu fer en aquest enllaç.
El Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà és una iniciativa promoguda en el marc del Programa per al desenvolupament de Plans Locals per a la Inclusió Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.