El passat 24 de març es va fer una presentació del Diagnòstic social de Sant Pere Pescador al Casal de la Gent Gran, a la qual van assistir una trentena de persones.
Aquest diagnòstic, realitzat durant la segona meitat de l’any 2020, analitza la realitat social del municipi en diversos àmbits: població i territori, àmbit educatiu, àmbit econòmic i laboral, risc d’exclusió social, salut, participació i associacionisme.
El procés de diagnòstic, que va ser elaborat per l’Equip d’Acció Comunitària de Sant Pere Pescador, incorpora, per a cadascun dels àmbits, informació de caràcter quantitatiu i qualitatiu recollida a partir de fonts secundàries i dels seus agents representatius. És destacable que, malgrat la incertesa derivada de la pandèmia de la COVID-19, més de 20 agents i persones del municipis participessin en l’elaboració del diagnòstic social de Sant Pere Pescador.
La presentació, organitzada per la Taula de salut comunitària del municipi, tenia la voluntat de fer una devolutiva a la ciutadania del coneixement col·lectiu recollit durant l’elaboració del diagnòstic. A través d’una sessió participativa, es van compartir les principals dades (a partir d’anàlisi de diversos indicadors i la realització de 17 entrevistes) que ajuden a comprendre la realitat del municipi. A més, es va aprofitar l’avinentesa per presentar l’equip d’acció comunitària i la seva tècnica, alguns dels projectes engegats des de l’Equip d’Inclusió a Sant Pere Pescador i l’obertura del nou espai d’atenció comunitària a la ciutadania, situat a l’Espai d’Entitats.