La campanya d’alimentació saludable adreçada als joves de l’Alt Empordà pretén millorar el seu comportament alimentari i forma part del projecte Salut Jove 2015 del Consell Comarcal.
Les activitats tenen lloc en unes sessions de sensibilització a l’Escola d’Hostaleria de Figueres que van començar el mes de gener passat i que es tancaran el proper mes d’abril. Enguany participen 6 centres de secundària de la comarca (3 de Figueres, 2 de Roses i 1 de Vilafant) i més de 450 joves d’edats compreses entre els 15 i els 16 anys.
L’acció està adreçada als alumnes de 3er i 4t d’ESO dels centres de secundària públics i privats concertats de l’Alt Empordà i té, entre d’altres objectius, informar sobre els valors i l’aportació energètica dels aliments, per promoure una reflexió sobre la importància de l’alimentació en la seva salut. Totes les sessions inclouen informació sobre els hàbits saludables per als adolescents, una xerrada sobre alimentació i dietètica, un taller de cuina i nutrició, una xerrada informativa sobre els estudis que es poden realitzar a l’Escola d’Hostaleria de Figueres i un dinar pedagògic servit al restaurant Tramuntana.
La campanya d’alimentació jove compta amb el suport de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, la Diputació de Girona i la Secretaria de Joventut de la Generalitat.