El gener de 2020 el programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà ha generat un nou espai de treball des de l’Associació Amunt i Crits Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà. Aquesta associació ha estat creada per un grup de dones referents que van cursar el programa comarcal.
Podeu consultar el treball que porta a terme aquesta associació a la comarca en aquest enllaç: https://amunticritsdonesaltemporda.blogspot.com/
Podeu seguir el perfil de twitter d’aquesta associació: @amuntcritsdones
El PROGRAMA DONES REFERENTS COMUNITÀRIES DE L’ALT EMPORDÀ va posar en marxa una línia d’intervenció innovadora, flexible i propera orientada a reforçar l’empoderament d’un grup de dones de la comarca d’origen migrant, amb l’objectiu de facilitar processos d’intervenció comunitària amb diversos agents de la comarca per reforçar la inclusió i cohesió social.
El programa va tenir una durada d’un any (gener-desembre 2019) i va estar finançat per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2018 de la Fundació Bancària La Caixa
El programa es va dissenyar des de la perspectiva de gènere per empoderar dones d’origen migrant de diferents creences, ètnies o orígens, i es va orientar a atendre adequadament les seves necessitats, reforçar el treball entre grups d’iguals i la intervenció comunitària intercultural a la comarca.
El programa va permetre millorar les competències i habilitats de les dones, el seu benestar emocional i les relacions socials.
OBJECTIUS DEL PROGRAMA
En una primera fase el programa va formar i especialitzar un grup de dones migrades en àmbits diversos per formar-les com a referents comunitàries de la comarca. De gener a juny de 2019 es va realitzar una formació de 200 hores.
En una segona fase, el programa va promoure processos de dinamització comunitària intercultural en quatre municipis de la comarca (Roses, l’Escala, Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador) amb grups de dones amb trajectòria migratòria.
En una tercera fase el programa també va promoure sessions de formació impartides per les dones referents comunitàries adreçades a diferents perfils professionals del Consell Comarcal, dels Ajuntaments, de l’àmbit educatiu i de la salut, que va permetre millorar el coneixement de la diversitat intercultural i la realitat de les dones i famílies d’origen migrant de la comarca.