AdministracionsAgendaCiutadaniaEmpresesEntitats socialsEstudiants, Escoles i InstitutsMitjans de Comunicació

L’any 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides establia el 25 de novembre com a Dia Internacional per a la Eliminació de la Violència contra les Dones. Coincidint amb aquesta data diferents institucions i entitats organitzen activitats per commemorar la diada a diferents pobles i ciutats de Catalunya.

Enguany el Consell Comarcal de l’Alt Empordà participarà en l’acte organitzat per l’Ajuntament de Llançà aquell dia, en què es presentarà l’Associació de Dones i Voluntariat de Llançà i es durà a terme la xerrada-col·loqui “Sensibilització i prevenció de la violència de Gènere”.

En aquesta xerrada hi participaran, Meritxell Pomés,  Coordinadora del SIAD del Consell Comarcal, Yolanda Tell, del Grup d’atenció a les víctimes dels Mossos d’Esquadra, i Fina Surina, Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones.

El mateix dilluns 25 de novembre, el Grup de Dones de l’Alt Empordà “Glòria Compte” i l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració del Centre Penitenciari de Figueres, el Pla de Desenvolupament Comunitari, Ksameu, el Grup de Ball En Línea i l’Estudi d’Arts Escèniques d’Eva Mas, organitzen un homenatge a les víctimes de la violència masclista a la Plaça de l’Ajuntament de 17h a 20h.

D’altra banda, coincidint amb aquesta data, el Parlament de Catalunya ha aprovat recentment una Resolució en que “reitera públicament el seu compromís en l’eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones i expressa el seu condol per la mort enguany de tres dones víctimes de violència masclista a Catalunya i el seu suport als milers de dones que quotidianament pateixen violència aquí i arreu del món (..) L’assassinat, l’agressió, la intimidació i la coacció a les dones són expressions de les múltiples formes de violència masclista, des de les més subtils manipulacions psicològiques o estigmatitzacions sexistes fins a les agressions sexuals o qualsevol altra forma de violència envers les dones. Totes aquestes violències requereixen respostes específiques i diverses, però tenen un denominador comú: el masclisme arrelat a les estructures socials i les relacions desiguals entre els homes i les dones”.

Comments are closed.