GeneralTaula d'Inclusió

L’Associació de malalts d’Alzheimer (AMA) treballa per oferir atenció als familiars dels malalts d’Alzheimer de Figueres i l’Alt Empordà

L’entitat gestiona diferents serveis i recursos orientats al suport cap a familiars i cuidadors de malalts d’Alzheimer, i d’atenció terapèutica directa, estimulació cognitiva i psicomotricitat per a persones amb Alzheimer.

L’AMA va néixer l’any 1995 per iniciativa d’un grup de familiars d’afectats per la malaltia. Des d’aleshores s’han organitzat xerrades i cursos formatius per a cuidadors i familiars, amb la col·laboració de diferents entitats i d’altres professionals del sector.

L’any 2001 es va inaugurar el servei de Centre d’Estimulació Cognitiva des del que s’atenen els malalts afectats per aquest a demència oferint els programes d’estimulació cognitiva, els tallers ocupacions i altres serveis que s’han anat assolint, com el de fisioterapeuta. El Projecte de Centre d’Estimulació Cognitiva és un projecte dinàmic que treballa per adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris i socis i als canvis que venen donats per l’evolució de la malaltia, la pròpia experiència dels assistents als Grups de Suport, dels socis, la junta i l’equip tècnic del Centre.

Comments are closed.