AdministracionsAgendaCiutadaniaEntitats socialsMitjans de ComunicacióTaula d'Inclusió

Demà 5 de desembre es celebra el Dia Internacional del Voluntariat, jornada de reconeixement a totes aquelles persones que porten a terme tasques de solidaritat voluntàries que destinen part del seu temps a d’altres persones.

El Dia Internacional del Voluntariat va ser reconegut l’any 1985 per l’Assemblea General de les Nacions Unides i enguany aquesta celebració mundial, més enllà de reconèixer el voluntariat en tots els àmbits, vol mostrar l’acció dels joves voluntaris com a agents de canvi social en les seves comunitats.

El voluntariat social és un motor de transformació social que contribueix a millorar la situació de moltes persones i col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social. A la comarca de l’Alt Empordà una vintena d’entitats de diferents àmbits de la comarca formen part de la Taula per a la Inclusió i la Cohesió Social. El segon Informe Social 2012 elaborat per l’equip tècnic d’inclusió mostra com en aquestes entitats socials prop de 350 persones col·laboren voluntàriament en les diferents accions que duen a terme.

D’altra banda, en el marc de la implementació del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà 2013-2016, ja s’ha posat en marxa  el treball per implementar dues accions del Pla directament vinculades amb el foment del voluntariat a la comarca:

  • Acció 18.3.2. Crear una plataforma virtual d’entitats socials de la comarca per tal de millorar el coneixement, la difusió de les accions inclusives que es duen a terme a la comarca i promoure el voluntariat.
  • Acció 18.4.1. Organitzar una jornada de voluntariat a la comarca l’any 2014.

 

Comments are closed.