L’Àrea de Benestar del  Consell Comarcal de l’Alt Empordà participa en el projecte “Més Grans” de mentoratge i suport social intergeneracional impulsat per la Fundació Catalunya Voluntària, que compta amb el suport del departament de Benestar i Família de la Generalitat.

El projecte “Més Grans”, que s’emmarca en les activitats de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la solidaritat intergeneracional,  té com a finalitat afavorir l’intercanvi i la solidaritat entre generacions (hi participen persones de més de 55 anys, pares i/o mares i infants), tot promovent experiències de suport familiar a la comarca que generin un valor social afegit. L’experiència pilot a l’Alt Empordà ja compta amb 3 famílies actives que hi estan treballant i l’objectiu és arribar a promoure aquest intercanvi intergeneracional amb 10 grups familiars.

Les persones sèniors que participen en el projecte (sols o en parella) fan de mentors amb famílies de risc social lleu mancades de xarxa social. Els mentors són les persones que ofereixen voluntàriament el seu temps per donar suport i encoratjar altres persones que es troben en situació de desaventatge, compartint experiències i coneixements durant  un temps.

 

Comments are closed.