General

L’Associació catalana de recursos assistencials (ACRA) i el Departament de Benestar i Família impulsen la campanya “Compartint Taula” per tal de proporacionar àpats gratuïts a gent gran amb necessitats socials i econòmiques.

Aquesta iniciativa solidària permetrà oferir a través dels menjadors de les residències i centres de dia adscrits a ACRA àpats gratuïts a persones grans amb necessitats socials i econòmiques ateses pels serveis socials de la comarca. En el projecte també col·laboren l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.

Es calcula que a través de la campanya, que es desenvoluparà durant tot aquest 2013, se serviran al conjunt de Catalunya 261.000 àpats i es cobriran les necessitats nutricionals d’unes 1.000 persones al dia. Es podran beneficiar del programa persones de 65 anys o més amb problemàtica social i/o econòmica, especialment aquelles que viuen soles o tenen una xarxa familiar feble o deteriorada i tenen greus dificultats econòmiques. En el projecte participen un centenar de centres assistencials d’arreu del territori.

A la comarca de l’Alt Empordà participen en aquest projecte els centres següents: Europalau (Palau-saverdera), la Residència Les Forques (Vilafant), el Jardí de l’Empordà (Vilamalla), la Fundació privada Hospital de Sant Llúcia (Castelló d’Empúries) i la Residència Els Pins (l’Escala), que oferiran entre 10 i 60 menús diaris al llarg de l’any 2013.

Comments are closed.