AdministracionsÀrea de BenestarCiutadaniaEntitats socialsMitjans de ComunicacióPla d'InclusióTaula d'Inclusió

En la darrera reunió de la Taula per a la Inclusió i la Cohesió social de l’Alt Empordà, celebrada el 24 d’octubre, es va iniciar el treball per a desenvolupar les accions que la Taula s’ha responsabilitzat de dur a terme en el marc del Pla per a la Inclusió 2013-2016.

La sessió es va centrar en la definició de la metodologia de treball que les entitats de la Taula seguiran per definir i concretar les accions assumides. Del total de 93 accions, que es varen definir en el Pla per a la Inclusió durant el procés d’elaboració realitzat durant el primer semestre de l’any 2013, i en que les entitats socials del territori van tenir un paper actiu, la Taula va assumir-ne el lideratge de quatre. Tres d’aquestes s’han de dur a terme abans de finalitzar el curs 2013-2014:

  • Acció 18.3.2. Crear una plataforma virtual d’entitats socials de la comarca per tal de millorar el coneixement i la difusió de les accions inclusives que es duen a terme a la comarca.
  • Acció 18.4.1. Organitzar una jornada de voluntariat social a la comarca
  • Acció 18.4.2 Definir un projecte inclusiu de forma compartida entre diferents entitats de la Taula, per tal de disminuir els factors d’exclusió social a l’Alt Empordà.

Per altra banda, la Taula per a la Inclusió també impulsarà un treball conjunt entre administracions amb les entitats socials per actualitzar coneixement de les necessitats sociosanitàries a la comarca, a través d’un estudi sobre necessitats i recursos en aquest àmbit a activar a mig termini (Acció 16.1.1).

Per tal d’avançar en la implementació d’aquestes accions les entitats membre varen acordar crear quatre grups de treball, que es responsabilitzaran cadascun d’una acció concreta. Aquests, que són oberts a la participació de qualsevol entitat de la Taula, iniciaran el seu treball durant el mes de novembre.

Comments are closed.