General

La directora tècnica de l’Àrea de Benestar, Rosa Guixé, participa avui en el seminari “Envellir al món rural: oportunitats per a l’envelliment actiu”, organitzat pel grup de recerca ECIS de la Universitat de Girona i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) que té  lloc a la Universitat de Girona. La ponència que presentarà Guixé donarà a conèixer quina és la situació i les problemàtiques de les persones grans en l’entorn rural, facilitarà dades sobre l’atenció a aquestes persones a la comarca, les principals tendències de futur i informarà dels eixos estratègics que es planteja el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà  per a promoure l’envelliment actiu a la comarca.

Aquest Seminari s’inscriu el projecte de recerca promogut pel CSIC “Envelliment actiu, ciutadania i participació. Necessitats, aspiracions i estratègies entorn a l’autonomia i l’apoderament en dues generacions de persones grans a Espanya” que està duent a terme aquestes dues universitats,  en col·laboració amb altres centres de recerca. Aquesta investigació té com a finalitat aprofundir en la promoció de l’autonomia i l’apoderament de les persones grans a la vegada que vol identificar de quina manera les generacions que estan entran en la vellesa redefineixen aquesta etapa de la vida.

Si teniu interès a consultar el programa del Seminari, podeu accedir-hi mitjançant aquest enllaç.

Si voleu aprofundir en el plantejament de la recerca i els equips que hi estan treballant, podeu conèixer més detalls en aquest link.

Comments are closed.