AdministracionsCiutadaniaEntitats socialsMitjans de Comunicació

Els principals agents del sector de la salut mental de Catalunya, aplegats sota la plataforma Obertament, han impulsat la campanya “Es busca famós” amb l’objectiu de sensibilitzar la societat contra l’estigma en salut mental, provocar la reflexió i el debat públic. Sense ànim d’assenyalar ningú en particular, la campanya suggereix una icona que simbolitza un líder d’opinió que té la funció d’altaveu i referent social

Obertament vol fomentar que les persones afectades, famoses o no, puguin donar la cara i perdin la por a reconèixer aquesta part de la seva vida, parlant amb normalitat del seu diagnòstic en el seu entorn proper. Per aquest motiu és necessari sensibilitzar la problemàtica atorgant-li notorietat perquè la població la conegui, hi empatitzi i es generi una base social que doni suport a la causa perquè la salut mental s’entengui i es recolzi per part de tota la societat.

“Es busca famós” parteix de la reflexió que altres col·lectius compten amb personalitats que en primera persona ajuden a visibilitzar la seva causa, mentre que a Catalunya no hi ha persones famoses reconeguin públicament tenir un problema de salut mental. Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut), 1 de cada 4 persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. Per tant, la salut mental és un problema de tots que, no obstant, molt sovint trobem silenciat.

 

 

Comments are closed.