General

La setmana passada es va dur a terme la segona sessió de seguiment del Més grans . Un total de 10 famílies i nou voluntaris sèniors participen des de fa uns dies en aquest projecte pilot de mentoratge a les comarques de l’Alt Empordà i la Selva.

La trobada va servir perquè els professionals responsables de l’execució del projecte presentessin el procés dut a terme fins aleshores en la cerca de famílies i persones voluntàries, la formació feta, els recursos utilitzats, el seguiment i la valoració del programa fins a l’actualitat. La sessió també va permetre iniciar una reflexió sobre com abordar les problemàtiques socials a través del reforçament dels dels vincles socials, les amistats i el sentiment de pertinença a una comunitat, que a través del voluntariat aquest programa ofereix a les famílies participants.

El projecte Més Grans, que s’emmarca en les activitats de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la solidaritat intergeneracional, té com a finalitat afavorir l’intercanvi i la solidaritat entre generacions (hi participen persones de més de 55 anys, pares i/o mares i infants), tot promovent experiències de suport familiar a la comarca que generin un valor social afegit. Aquest és un programa promogut per la Fundació Catalunya Voluntària, amb el suport de la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consorci de Benestar Social de la Selva.

Comments are closed.