La Comissió de Seguiment del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà 2013-2016 elabora el primer informe de seguiment de les accions del Pla.
Al llarg del primer any d’implementació del Pla per a la inclusió un 44,2% de les accions s’han dut a terme o s’estan executant, un 29% de les accions es posaran en marxa en els propers mesos i un 21% de les accions estan pendents i han de ser validades per la Comissió de Seguiment per acordar la millor estratègia d’execució. Un 5,8% de les accions han quedat descartades per dificultats pressupostàries i organitzatives.
El seguiment i l’avaluació d’aquest Pla per a la Inclusió es porta a terme mitjançant la Comissió de Seguiment, un espai de treball transversal, interdisciplinar i interadministratiu integrat per un equip format pels tècnics de les diferents àrees del Consell Comarcal implicades en l’execució, seguiment i avaluació del Pla (Àrea de Benestar, Àrea d’Ensenyament i Cultura, Àrea d’Habitatge, Àrea de Joventut i Àrea de Medi Ambient) així com pels tècnics de Benestar i Promoció Econòmica dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, L’Escala, La Jonquera i Roses.
Les principals funcions de la Comissió de Seguiment són les següents:
1) Vetllar per l’execució i desenvolupament de les accions que contempla el Pla.
2) Fer el seguiment periòdic de les accions del Pla per conèixer l’estat d’execució i els avenços assolits.
3) Informar dels resultats assolits pel Pla així com promoure la transparència i el rendiment de comptes en relació a l’execució de les accions.
Aquest primer informe exposa els resultats assolits un any després d’aprovar-se el Pla. Els resultats s’expressen en primer lloc segons la temporalitat d’execució de les accions: curt termini (6 mesos-1 any); mig termini (1-2 anys) i llarg termini (2-3 anys) i també es presenten per etapa de cicle vital.
El seguiment dels objectius estratègics, operatius i les accions s’ha dut a terme mitjançant un instrument de gestió compartida entre els tècnics de la Comissió: el Mapa de Seguiment de les accions del Pla. Aquest instrument permet actualitzar periòdicament l’estat de les accions, a partir de la informació compartida entre els tècnics i agents que intervenen en l’execució del Pla.
Aquest informe de seguiment també ha estat validat per la Taula per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà.
El primer Informe de Seguiment del Pla per a la Inclusió el podeu consultar en aquest enllaç.