Els dies 6 i 7 de juliol ha tingut lloc a Vic el I Congrés de l’Acció Social de Catalunya, que en aquesta primera edició ha aprofundit sobre l’atenció integral social i sanitària des de la perspectiva social, una punt estratègic davant l’actual envelliment de la població i les perspectives de futur.
El Congrés, organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i la Càtedra de Serveis socials de la Universitat de Vic, ha reunït 450 persones amb els objectius de potenciar la innovació, el coneixement a partir de l’evidència científica i la professionalització del sector dels serveis socials. El Congrés ha focalitzat la mirada en quatre eixos: l’atenció centrada en les persones; els nous reptes per als professionals de serveis socials; els partenariats territorials per a la provisió de serveis socials i de salut integrats i la transformació del sistema de serveis socials per a l’atenció integrada.
Diversos equips de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà han participat en els espais de treball proposats al llarg del Congrés presentant 3 comunicacions orals d’experiències pràctiques de treball que es duen a terme a la comarca en l’àmbit de l’atenció integrada sociosanitària. Concretament les comunicacions presentades han estat:
- “L’experiència gironina en el marc del Protocol per a l’actuació contra els maltractaments a la gent gran”, a càrrec Rosa Guixè, directora tècnica de Benestar del Consell Comarcal.
- “La xarxa de grups de suport Cuidem-nos a l’Alt Empordà: una experiència de treball comunitari, integral i de proximitat”, a càrrec de Glòria Pla, psicòloga de l’Equip d’atenció a la dependència.
- “Experiència de treball coordinat entre els serveis socials bàsics i el serveis de salut de Figueres i comarca de l’Alt Empordà” a càrrec de Carme Ortega, Coordinadora dels Serveis socials bàsics del Consell Comarcal, i Bibiana Pérez de l’Ajuntament de Figueres