Aquesta setmana professionals l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà participen en la Conferència final del projecte europeu Labour Plus, que porta per títol “Compartint accions locals per a la millora de la participació de les minories ètniques”.
Les sessions de treball de la Conferència final es centraran en conèixer els principals resultats generats pel projecte de cooperació interregional, i alhora per fer balanç del seu funcionament. Com la resta de trobades esdevingudes al llarg dels tres anys de durada del projecte, la conferència final serà una oportunitat per compartir coneixement i bones pràctiques en els àmbits de l’educació, la formació i el treball amb població d’origen immigrant i d’ètnia gitana. Aquesta activitat es durà a terme a la ciutat belga d’Anvers i serà acollida per l’Antwerp Centre for Minorities.
En el marc de la Conferència final diferents socis del projecte presentaran els resultats generats per l’intercanvi d’experiències, una de les principals iniciatives del projecte centrada en la transferència de bones pràctiques entre els mateixos socis. Labour Plus ha acollit fins a 8 intercanvis de bones pràctiques en l’àmbit d’intervenció del projecte. El Consell Comarcal de l’Alt Empordà presentarà l’intercanvi de bona pràctica amb municipi holandès de de Nieuwegein, que va permetre dur a terme la Jornada de formació “Mirades plurals, la gestió de la diversitat a l’Alt Empordà” i dissenyar un recurs socioeducatiu per reforçar les capacitats i competències per a la inserció dels joves la comarca. Podeu consultar la presentació en aquest enllaç.
En el decurs d’aquesta activitat també es presentarà el Document de Recomanacions Polítiques elaborat a partir dels coneixements teòrics i pràctics acumulats des de la posada en funcionament del Labour Plus. Per altra banda, també es presentarà l’anàlisi realitzat per l’equip del projecte Labour Plus del Consell Comarcal sobre els Plans d’Implementació local, elaborats per tots els socis en que es recullen els seus compromisos en relació a les polítiques d’inclusió sociolaboral per a la població amb major risc d’exclusió social. Podeu consultar la presentació en aquest enllaç.
Podeu seguir el desenvolupament de la Conferència final a través del perfil de twitter de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal @AEmpordainclou i del hashtag #LabourPlus.
El projecte Labour Plus, cofinançat per la Unió Europea (Interreg IVC), està integrat per 11 socis i té com a finalitat intercanviar experiències a nivell europeu i dissenyar una eina d’integració laboral per millorar la situació sociolaboral de la població d’origen immigrant.