L’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’IRTS-Perpinyà, en tant que socis del projecte transfronterer PROSPECTSASO, organitzen el seminari final de l’activitat 4.3 del projecte PROSPECTSASO que s’ha desenvolupat durant els darrers 3 anys entorn la temàtica de l’acollida de persones nouvingudes a l’Espai Català Transfronterer.
Aquest seminari tindrà lloc el proper 14 de juny al Memorial del Camp de Ribesaltes de 10 a 17h i comptarà amb diversos ponents de les dues vessants de la frontera que exposaran i compartiran les seves experiències de treball.
El seminari permetrà a les persones inscrites conèixer, participar activament i experimentar l’estratègia del creuament de sabers i coneixements. Aquesta mirada de la intervenció social, que està essent promoguda per l’associació ATD Quart-Monde i l’IRTS de Perpinyà l’implementa en diverses àrees de formació, serà el fil conductor perquè professionals, voluntaris i grups de persones d’origen migrant es pugui trobar i generar línies de reflexió conjuntes per millorar la seva acollida i acompanyament.
En aquest enllaç trobareu el programa del seminari i l’accés al formulari d’inscripció online. Les places són limitades i hi haurà traducció simultània.
Aquest seminari s’inscriu en l’activitat 4.3 del projecte transfronterer PROSPECTSASO. En el marc d’aquesta activtat, l’any 2017 es va portar a terme l’estudi Mirades sobre l’acollida de persones migrants: models i experiències de treball a l’Alt Empordà i els Pirineus Orientals, amb l’objectiu de conèixer millor els serveis i les organitzacions que treballen en l’àmbit de l’acollida de migrants i sol·licitants d’asil. L’any 2018 es van organitzar dos seminaris a Figueres amb professionals d’aquest àmbit de la intervenció social per conèixer i debatre a l’entorn de les pràctiques professionals i conèixer estratègies i eines per millorar l’acollida de persones d’origen estranger.
el mes de desembre passat i dinamitzar la xarxa de professionals d’acollida i acompanyament de les persones estrangeres amb la qual compten les administracions públiques i les entitats socials de l’espai català transfronterer. Si voleu, podeu consultar en aquest enllaç la publicació Mirades sobre l’acollida de persones migrants: models i experiències de treball a l’Alt Empordà i els Pirineus Orientals portada a terme en el marc d’aquest projecte.