L’Equip de Dependència i Suport a les Famílies del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha participat dilluns i dimarts d’aquesta setmana en activitats de disseminació de resultats del projecte transfornterer PROSPECTSASO a Andorra.
Convidats pel Ministeri d’Afers Socials d’Andorra, les professionals de l’Equip de Dependència, han compartit amb professionals de diverses institucions i recursos sociosanitaris d’Andorra els coneixements i resultats generats en el marc de l’activitat sobre Prevenció i detecció de maltractaments a les persones grans del projecte PROSPECTSASO, en que han participat l’Association Joseph Sauvy, la Univiersitat de Barcelona i el Consell Comarcal.
En el marc de les activitats desenvolupades a Andorra l’Equip de Dependència i Suport a les Famílies va participar en una sessió de treball amb representants de l’equip de Sociosanitari del Govern D’Andorra i representants de la Facultat d’Infermeria de la Universitat d’Andorra (UdA) per a compartir l’experiència de treball en relació a la detecció i prevenció de situacions de maltractament a les persones grans. També va impartir sessions de formació a estudiants d’Infermeria de la UdA i professionals de l’àmbit sociosanitari sobre detecció de riscos i prevenció dels maltractaments vers les persones grans. Aquesta formació s’ha adaptat a partir dels mòduls formatius dissenyats i impartits en el marc del projecte PROSPECTSASO per a professionals d’atenció domiciliària sobre aquesta temàtica. Finalment també va impartir una xerrada sobre Bon tracte a les persones grans, adreçada a la població en general, en que entre altres qüestions es va presentar la Guia transfronterera de prevenció del maltractaments a les persones grans.
Les diferents activitats realitzades aquesta setmana a Andorra s’inscriuen en el projecte transfronterer PROSPECTSASO, del qual del Consell Comarcal m’és soci. L’objectiu d’aquest és millorar el coneixement sobre la realitat social i sanitària transfronterera i els efectes frontera en públics més vulnerables (persones en situació de risc d’exclusió social, infants en risc, persones en situació de discriminació, persones grans o persones amb discapacitat, entre d’altres), per tal de respondre adequadament a les necessitats socials que presenta el nostre territori.